Samsung lanceert tegelijk met de Galaxy S6 in maart ook een eigen mobiel betalingssysteem.

Dat bericht althans het Zuid-Koreaanse DDaily, dat eerder juiste informatie in handen had over de Galaxy SIII en S4.

Samsung zou voor het eigen betalingssysteem mogelijk gaan samenwerken met Looppay. Dat bedrijf voert mobiele betalingen niet uit met een zogeheten nfc-chip in telefoons, maar met een afneembaar kunststof blok.

Looppay

Looppay verkoopt al hoesjes voor bestaande telefoons waarbij een stuk uit de achterkant kan worden geschoven. Alle informatie van gekoppelde creditcards zit in dat blokje opgeslagen. Het blokje kan bij een betaalterminal worden gehouden om de transactie uit te voeren.

Het verschil met bijvoorbeeld Apple Pay, dat wel werkt met nfc, is dat alle bedrijven met een creditcardterminal Looppay-betalingen kunnen accepteren zonder aanpassing.

Galaxy S6

Samsung zal volgens de bronnen van DDaily zijn eigen betaaldienst samen met de Galaxy S6 lanceren. De smartphone wordt naar verwachting 1 maart gepresenteerd. Hoe de dienst in de telefoon verwerkt zal worden is niet bekend. De huidige Looppay-hoesjes maken een telefoon een stuk dikker.

Er gaan al langer geruchten over een eigen betaalsysteem van Samsung. De dienst zou ook gaan werken met toekomstige smartwatches van het bedrijf. Tot nu toe was onduidelijk wanneer het betaalsysteem gelanceerd zou worden.

Apple kondigde Apple Pay in September aan. De dienst ging in oktober van start in de Verenigde Staten. 

Bekijk alle verwachtingen en geruchten van de Galaxy S6