Android Lollipop (5.0), de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem, stond in de laatste week van januari op 1,6 procent van alle Android-toestellen.

Dat blijkt uit cijfers die Google heeft vrijgegeven. In de maand december verscheen Lollipop nog helemaal niet in de cijfers, omdat minder dan 0,1 procent van alle Android-gebruikers toegang had tot het nieuwe systeem.

Lollipop is nog steeds op een zeer beperkt aantal toestellen beschikbaar. Onder meer eigenaren van de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en Nexus-toestellen kunnen gebruikmaken van het systeem.

Jelly Bean (versies 4.1, 4.2 en 4.3 van Android) blijft met 44,5 procent van alle toestellen de populairste Android-versie, gevolgd door Kitkat (versie 4.4) op 39,7 procent van alle toestellen.

De groei van Kitkat nam in januari af, terwijl in de maand december nog een grote sprong werd gemaakt.

Android Froyo en Gingerbread (versies 2.2 en 2.3) zijn nog goed voor in totaal 7,8 procent van alle Android-toestellen. De sterk verouderde versies zijn steeds minder in gebruik, maar zijn nog niet uit de cijfers verdwenen omdat het vaak onmogelijk is om deze oudere Android-toestellen te updaten naar nieuwere software.

Wanneer kunt u updaten naar Lollipop?

Dit is nieuw in Android Lollipop