Samsung zou de Galaxy S6 een iets hogere instapprijs geven dan de Galaxy S5. Wel komt de standaard opslagcapaciteit hoger te liggen.

Dat meld althans de Spaanse website Androidpit op basis van anonieme bronnen. Androidpit had in het verleden al vroegtijdig afbeeldingen in handen van onder meer de LG G3 en Samsung-tablets en wist te melden dat de Nexus 5 uit productie zou gaan.

Volgens de website gaat de Galaxy S6 gevoerd worden in 32 GB, 64 GB en 128 GB. Het 16 GB-model is, zoals eerder al gesuggereerd werd, geschrapt.

Prijzen

De 32 GB Galaxy S6 zou 749 euro gaan kosten terwijl voor de 64 GB-versie 849 euro moet worden betaald en voor de 128 GB-variant 949 euro.

Daarmee kost de 32 GB-versie van de S6 iets minder dan de Galaxy S5 met evenveel opslag bij zijn lancering. Vorig jaar kostte het 16 GB-model 699 euro en het 32 GB-model 799 euro. De versie met 32 GB opslag wordt dus 50 euro goedkoper.

Galaxy S Edge

Androidpit weet direct te 'bevestigen' dan er ook een Galaxy S Edge komt. Er gaan al weken geruchten over een aparte versie van de S6 met een scherm met gebogen rand zoals bij de Galaxy Note Edge. De Galaxy S Edge zou 100 euro duurder worden dan de normale versie en in dezelfde opslagvarianten uitkomen.

Samsung verstuurde maandagavond uitnodigingen voor een persconferentie op 1 maart tijdens Mobile World Congress (MWC). De verwachting is dat de nieuwe toestellen daar worden gepresenteerd.

Dit weten we al van de Galaxy S6

Deze smartphones worden verwacht tijdens MWC