Op Mobile World Congress, die van 2 tot 5 maart plaatsvindt, kondigen verschillende fabrikanten hun nieuwe vlaggenschip aan. Deze smartphones worden tijdens de technologiebeurs verwacht.

Samsung Galaxy S6

Samsung houdt zijn persconferentie op 1 maart, waar hoogstwaarschijnlijk de Galaxy S6 wordt aangekondigd. In 2014 introduceerde Samsung de Galaxy S5 ook tijdens Mobile World Congress.

De verwachting is dat Samsung naast de Galaxy S6 ook nog een Edge-variant met een gebogen scherm gaat introduceren. Dit wordt versterkt door de uitnodiging die Samsung heeft verstuurd, waarin er wordt gehint naar een gebogen vorm. Bij de Edge-variant loopt het scherm over de rand, waarbij het mogelijk is om notificaties te lezen en apps op te starten terwijl het hoofdscherm is uitgeschakeld.

De Galaxy S6 zou over een metalen design, 5 inch-scherm met een qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, octacore-processor en 3 GB aan werkgeheugen beschikken.

Galaxy S6: Alle verwachtingen en geruchten

HTC One M9

HTC zou tijdens de Mobile World Congress de One M9 presenteren. Het lijkt vooralsnog om een kleine update te gaan ten opzichte van de One M8. Zo zouden het metalen design, schermformaat en de schermresolutie hetzelfde blijven. Wel zou de One M9 worden voorzien van de Snapdragon 810-chip en 3GB aan werkgeheugen.

Ook gaan er geruchten dat de One M9 van een 20,7 megapixel-camera wordt voorzien. De 4 ultrapixel-camera van de One M8 en M7 werd matig ontvangen, waarbij de camera bij beide smartphones als één van de minpunten werd genoemd.

Mogelijk wil HTC dit probleem aanpakken door zijn aankomende vlaggenschip van een 'normale' 20,7 megapixel-camera te voorzien, in plaats van zijn eigen ultrapixel-technolgie te gebruiken.

Sony Xperia Z4

De Xperia Z4 wordt naar verluidt het enige vlaggenschip van Sony voor 2015. Sony's financieel directeur Kenichiro Yoshida gaf begin augustus van vorig jaar al aan dat het tempo waarmee het bedrijf nieuwe modellen introduceert omlaag zou gaan. Het Mobile World Congress komt vroeg, maar het is mogelijk dat Sony snel zijn nieuwe vlaggenschip wil introduceren.

De smartphone zou een 5,5 inch display krijgen met een qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Naar verluidt krijgt het nieuwe model een Snapdragon 810 64 bit-processor met acht cores en een kloksnelheid van 2,8 GHz en daarnaast de Adreno 430-gpu. Ook zou er 4 GB aan werkgeheugen aanwezig zijn.

LG G4

Hoewel Mobile World Congress mogelijk ook te vroeg komt voor het aankomende vlaggenschip van LG, bestaat er wel een kleine kans dat de LG G4 tijdens de beurs wordt gepresenteerd. Er is echter nog maar weinig over de aankomende smartphone uitgelekt.

Geruchten spreken over een 5,3 inch-scherm met een qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een Snapdragon 810-chip en 3GB aan werkgeheugen. De verwachting is dat de G4 opnieuw gebruikmaakt van knoppen aan de achterzijde, die kenmerkend zijn voor de huidige G-lijn van LG.

Voorgaande jaren presenteerde LG zijn vlaggenschip in mei tijdens een apart evenement.

Microsoft Lumia

Microsoft gaat hoogstwaarschijnlijk twee nieuwe Lumia-toestellen met Windows Phone introduceren. De introductie van de Lumia 1330, met een 5,7 inch-scherm met hd-resolutie en een 13 megapixel-camera, wordt tijdens de beurs verwacht.

De tweede smartphone die Microsoft naar verluidt gaat presenteren, is een goedkopere versie van de Lumia 830. Microsoft zou de opvolger van zijn huidige vlaggenschip, de Lumia 930, niet tijdens Mobile World Congress gaan introduceren.

Motorola Moto E

Het blijft vooralsnog onduidelijk of Motorola tijdens Mobile World Congress een nieuw toestel gaat aankondigen, maar er is recentelijk wel informatie over de opvolger van de goedkope Moto E gelekt.

De opvolger van de Moto E zou op Android 5.0 Lollipop draaien en een microfoon aan de achterzijde hebben voor de verbetering van ruisonderdrukking tijdens het voeren van een telefoongesprek. Ook zou er een frontcamera aanwezig zijn. De huidige Moto E heeft geen frontcamera.

Huawei en Honor

Huawei gaat waarschijnlijk geen nieuwe smartphones aankondigen, maar een tablet. Ook gaan er geruchten dat de Chinese fabrikant één of meerdere wearbles tijdens de beurs gaat tonen. De Ascend P8, het aankomende vlaggenschip van Huawei, wordt tijdens een eigen evenement op 15 april onthuld.

Honor, het dochterbedrijf van Huawei, gaat tijdens de Mobile World Congress drie smartphones aankondigen. Het is vooralsnog onduidelijk om welke drie toestellen het gaat, maar de verwachting is een nieuwe high-end-, midrange- en budgetmodel.

Lees het laatste nieuws over de Mobile World Congress