Een gelekte hoes bevestigt de komst van de iPad Pro en maakt meteen duidelijk dat de grotere tablet zal beschikken over vier speakers.

De Franse site Nowhereelse.fr publiceerde het vermeende iPad Pro-hoesje vrijdag.

De website stelt dat de afbeelding afkomstig van een betrouwbare bron. Nowhereelse heeft doorgaans goede bronnen en heeft het in negen van de tien gevallen bij het juiste eind.

Hoewel het formaat van de case niet helemaal goed in te schatten is, lijkt hij te groot voor een iPad Mini en komt hij niet overeen met het ontwerp van de huidige iPad Air 2.

iPad Pro

Dat het om een hoes voor de iPad Pro gaat, lijkt dus aannemelijk. Over de grotere tablet van Apple wordt al sinds 2013 gespeculeerd, maar hij zou nu toch echt dit voorjaar gelanceerd moeten worden.

Het schermformaat van de iPad Pro zou 12,2 of 12,9 inch zijn. De iPad Air heeft een scherm van 9,7 inch. De uitgelekte case maakt direct ook duidelijk dat er wat betreft het ontwerp iets gaat veranderen bij de iPad Pro.

Speakers

De gebruikelijke plekken voor volumeknoppen en de camera zijn aanwezig. Ook is er een plaats in het hoesje te zien dat bedoeld lijkt voor een simkaart. Daarnaast zitten er vlak bij de hoeken echter vier gaten in het hoesje die naar verluidt bedoeld zijn voor speakers.

Volgens eerdere geruchten zou de iPad Pro inderdaad worden uitgerust met vier speakers voor een beter geluid. De verwachting is dat een grotere tablet vaker gebruikt zal worden voor het bekijk van films, waarbij geluid dan weer erg belangrijk is.

De iPad Pro wordt mogelijk in maart of april geïntroduceerd en volgens en mogelijk zal Apple naast zijn nieuwe tablet een speciale stylus gaan verkopen voor tekenen en schrijven of het scherm van de iPad Pro.

Dit waren de beste tablets van 2014

Acht redenen waarom de iPad-verkoop inzakt