Apple heeft iOS 8.1.3 uitgebracht. Door de update hoeven gebruikers in het vervolg vervolg minder opslagruimte vrij te hebben voor updates.

De benodigde vrije opslagruimte werd vooral bij de update van iOS 7 naar iOS 8 een probleem. Toen hadden gebruikers tot 5,7 GB vrije opslagruimte nodig. Veel iPhones hebben echter 8 of 16 GB opslagruimte, waarvan te weinig overbleef om iOS 8 te kunnen installeren.

Apple maakt niet duidelijk hoeveel ruimte er in het vervolg nodig is voor iOS-updates. iOS 8.1.3 is afhankelijk van het apparaat tot 247 MB groot.

De update repareert verder vooral kleine bugs. Zo kunnen is een probleem verholpen waarbij gebruikers niet met hun Apple ID bij Berichten en Facetime konden inloggen. Ook is een probleem met de multitouch-gebaren op iPads verholpen.

Yosemite

Apple heeft ook een update voor OS X Yosemite uitgebracht. Versie 10.10.2 lost problemen met het verbinden van wifi op. Ook zouden problemen met het langzaam laden van pagina's zijn opgelost.

Ook is de veiligheid van OS X volgens Apple verbeterd, onder andere in browser Safari. Die zou ook stabieler zijn geworden.

Wat is er nieuw is iOS 8?