De Xperia Z4, het nieuwe vlaggenschip van Sony, wordt mogelijk pas in de zomer gepresenteerd. Het bedrijf zou begin maart geen aankondiging gepland hebben voor het Mobile World Congress in Barcelona.

Dat meldt althans Xperia Blog, een site die eerder juiste informatie wist te melden over onaangekondigde Sony-producten.

Volgens de site is er een "goede kans" dat de Xperia Z4 niet aanwezig is op Mobile World Congress en dat de telefoon pas in de zomer verschijnt. 

In voorgaande jaren presenteerde Sony ook geen nieuwe Xperia-toestellen in Barcelona, maar deed het bedrijf dit wel op de Consumer Electronics Show, die in januari plaatsvindt in Las Vegas. Ook daar werden dit jaar geen nieuwe Sony-telefoons getoond.

Er zijn recentelijk ook nauwelijks details over de Xperia Z4 uitgelekt. In november ging het gerucht dat de Z4 een scherm van 5,4 inch zou krijgen met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. 

Volgens dat bericht zou de telefoon echter in januari al worden aangekondigd, een voorspelling die niet is uitgekomen. Sony heeft zelf laten weten minder vaak nieuwe telefoons uit te zullen brengen. Eerder vernieuwde het bedrijf zijn Z-reeks twee keer per jaar.