De Nederlandse website van Vodafone lijkt de vermeende gebogen versie van de Galaxy S6 verraden te hebben. Het toestel wordt in geruchten al veelvuldig genoemd.

In de broncode van de Nederlandse informatiesite over de Galaxy S6 van Vodafone wordt melding gemaakt van een "Galaxy S Edge", zo ontdekte Galaxy Club.

Daarmee lijkt de komst van een Galaxy S6-variant met gebogen scherm bevestigd. Geruchten reppen al langer over een Galaxy S6 Edge, waarbij het scherm krom langs weerszijden van het toestel af zou lopen.

Daarmee lijkt het toestel op de eerder verschenen Galaxy Note Edge, waarbij het scherm krom over de rechterrand van het toestel loopt. Die versie van de Galaxy Note 4 laat het cijfer in de naam achterwege, wat de naam "Galaxy S Edge" zou verklaren.

Galaxy S6

De Galaxy S6 wordt volgens geruchten de eerste vlaggenschip-smartphone van Samsung met een behuizing van glas en staal. Samsung bracht eerder al middenklasse modellen met zo'n behuizing uit. Ook het uiterlijk van de software op het toestel zou op de schop gaan.

De S6 krijgt mogelijk een qhd-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. De chip zou de nieuwe Snapdragon 810 zijn, de camera zou voor het eerst van eigen Samsung-makelij zijn.

Ook de vingerafdrukscanner zou worden verbeterd, en meer lijken op die van de iPhone. De Galaxy S5 heeft ook al een vingerafdrukscanner in de thuisknop, maar daar moet de gebruiker verticaal overeen vegen. Bij de iPhone is een aanraking voldoende.

Zowel de Galaxy S6 als de S Edge worden begin maart tijdens telecombeurs MCW in Barcelona verwacht

Bekijk alle verwachtingen en geruchten over de Galaxy S6

Bekijk onze eerste indruk van de gebogen Galaxy Note Edge