KPN introduceert vanaf 2 februari nieuwe mobiele abonnementen met meer data. Maximaal kunnen klanten 20 GB afnemen. Ook bestaande klanten krijgen meer data.

Dat maakt de provider woensdag bekend.

Bestaande klanten krijgen kosteloos in bijna alle gevallen een verdubbeling van hun databundel. De uitzondering is dat mensen die 2000 MB afnemen vanaf 2 februari 5000 MB krijgen. Maximaal krijgt een klant 5 GB extra aan data bovenop de huidige databundel van 5 GB.

Smartphonekosten

KPN introduceert vanaf volgende maand dus ook drie nieuwe type abonnementen: Basis, Vooral Internet en Zorgeloos. Bij de nieuwe bundels kan de klant een smartphone uit de categorieën basis, standaard of luxe kiezen. Ook is het mogelijk geen toestel af te nemen.

Per smartphonecategorie gelden andere kosten. Providers moeten vanaf dit jaar open de prijzen van het toestel bij een abonnement communiceren.

Alle abonnementen beschikken over de snelste 4G-verbinding die KPN beschikbaar heeft. De gemiddelde downloadsnelheid is volgens KPN 20 Mbps (2,5 MB per seconde)

Grotere databundels

De minimale databundel is vanaf 2 februari 500 MB en maximaal kan er 10 GB worden afgenomen. Als klanten ook producten voor thuis bij KPN afnemen, biedt de provider een verdubbeling van data en kan een klant dus maximaal 20 GB krijgen. 

Nu is dat minimum nog 250 MB en de maximale bundel 5 GB, hoewel die bundels dus verdubbeld worden.

De Vooral Internet-abonnementen zijn voor KPN een nieuwe vorm waarbij veel internet wordt aangeboden, maar minder belminuten en sms'jes. Er zijn varianten met 1 en 5 GB verkrijgbaar. Daarbij zitten dan respectievelijk 150 of 200 belminuten.

Momenteel is het nog zo dat bij een abonnement met 1000 MB of meer altijd onbeperkt bellen en sms'en moet worden afgenomen.

Als de databundel op is, verlaagt KPN de snelheid naar 64 Kbps (8 KB per seconde). Er worden net als bij de huidige abonnementen geen extra kosten gerekend. Klanten kunnen zelf een extra databundel voor die maand aanschaffen.

Interactieve tv-app

KPN gaat ook de app voor internactieve tv uitbreiden. Klanten die deze dienst afnemen, konden al in huis via een app televisie kijken. Vanaf 29 januari kan dat ook buitenshuis.

KPN gaat ook de app voor interactieve tv uitbreiden. Klanten die deze dienst afnemen, konden al in huis via een app televisie kijken. Vanaf 29 januari kan dat ook buitenshuis. Het gaat om 25 zenders die live te bekijken zijn. Ook kunnen opnames worden teruggekeken via de app.

De nieuwe app wordt gefaseerd uitgerold. Op 7 maart moeten uiterlijk alle klanten gebruik kunnen maken van de vernieuwde applicatie.