De eerste foto’s van wat de HTC One M9 moet zijn, zijn op internet verschenen.
 

De doorgaans goed ingelichte Franse website Nowhereelse.fr publiceerde de afbeeldingen dinsdag.

De foto’s zijn afkomstig van een anonieme bron die volgens Nowhereelse in het verleden al vaker juiste informatie wist door te spelen. Op de foto’s is te zien dat de HTC One M9 er nagenoeg hetzelfde uit zal gaan zien als zijn voorganger.

De behuizing lijkt wederom van metaal te zijn gemaakt en de smartphone heeft een gebolde achterkant. Ook de kenmerkende speakers aan de voorzijde zijn duidelijk te zien.

Andere camera

Het enige direct opvallende verschil is de cameralens. Op de achterkant is een vrij groot zwart vierkant te zien waar de lens in is verwerkt. De HTC One M8 heeft aan de achterzijde twee ronde cameralenzen.

Die twee lenzen zorgen ervoor dat de camera foto’s kan maken en achteraf scherp kan stellen. Het is niet duidelijk of de HTC One M9 ook over die functie zal beschikken.

Volgens eerdere geruchten krijgt de camera een flinke upgrade van 4 naar 20 megapixel. Het is onbekend of HTC zijn Ultrapixel-technologie blijft gebruiken. Deze pixels zijn van een groter formaat en moeten daardoor meer licht op kunnen vangen. Op de prestaties van de camera is echter veel kritiek geweest.

Kleine upgrade

De One M9 is volgens een bron van Forbes verder een kleine upgrade. Dat wordt onderschreven door de gelekte foto’s. De bron stelt dat de grootste wijzigingen in softwarelaag Sense 7 zullen zitten die HTC over Android heen plaatst.

Zo zou Blinkfeed, een visuele weergave van rss-feeds, Twitter en Facebook, beter functioneren en aangestuurd kunnen worden door Google Now.

Opvallend is dat zowel Nowhereelse als Forbes spreken van een 5 inch-scherm met een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Volgens eerdere geruchten zou de One M9 een 5,5 inch-scherm en een qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels krijgen.

Alle anonieme bronnen lijken het wel eens over het feit dat de M9 de Snapdragon 810-processor en 3 GB aan werkgeheugen krijgt.

Armband

De bron van Forbes weet ook nog te melden dat bij de presentatie van de HTC One M9, waarschijnlijk op zondag 1 maart, ook een slimme armband zal worden onthuld. Het gaat volgens de bron niet om een smartwatch zoals eerder werd gesuggereerd.

Op 1 maart beginnen de eerste persconferenties van Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens deze beurs worden ook nieuwe smartphones van Samsung, LG, Sony en Huawei verwacht.

Bekijk alle verwachtingen van MWC

Bekijk de beste smartphones van 2014

Review: HTC One M8 met één groot nadeel