Apple zal naast zijn vermeende iPad Pro van 12,9 inch ook een stylus uit gaan brengen om de grote tablet mee te bedienen.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Kuo had eerder juiste informatie over de eerste iPad Air, de komst van de Apple Watch en diverse iPhones.

Op basis van diverse toegewezen patenten en eigen informatie concludeert Kuo dat Apple in het tweede kwartaal van 2015 naast de iPad Pro ook een stylus zal gaan uitbrengen, zo meldt Apple Insider. Met de digitale pen kan worden getekend en geschreven op het scherm van de tablet.

Over de iPad Pro gaan al jaren geruchten, maar anonieme bronnen van diverse media zijn het er over eens dat de grotere iPad dit jaar in de winkels moet liggen. Volgens Kuo krijgt de tablet een 12,9 inch-scherm.

Stylus

Daarnaast zou Apple dus een losse stylus gaan aanbieden die gebruikt kan worden met de iPad Pro. Volgens Kuo worden de twee niet samen verkocht om een te hoge prijs te voorkomen. Bovendien zal de meerderheid van de consumenten de stylus niet gaan gebruiken, verwacht Kuo.

De analist verwacht een gematigde ontvangst van de stylus. Er zouden in het eerste jaar 2 tot 2,5 miljoen exemplaren moeten worden verscheept. Waarop dat aantal gebaseerd is, is onduidelijk.

Samsung rust zijn Galaxy Note-telefoons en -tablets al jaren uit met stylussen. Bovendien bracht de Zuid-Koreaanse concurrent van Apple begin 2014 al een 12,2 inch-tablet uit die ook beschikt over een stylus.

Daarnaast brengen verschillende bedrijven al sinds de eerste iPad stylussen uit voor de tablets van Apple. Zoals de Alupen (zie foto).

Lees onze review van de gigatablet van Samsung

Bekijk de beste tablets van 2014