In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week hebben we het onder meer over het einde voor de testversie van Google Glass en de softwareveranderingen in de Galaxy S6.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (19 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Deze week bespreken we de volgende onderwerpen:

• [01:08] De publieke test met Google Glass wordt stopgezet en de afdeling die de slimme bril maakt gaat zelfstandig verder binnen Google. Aan de leiding staat Tony Fadell, 'grootvader van de iPod' en oprichter van Nest. Is dat een teken van vertrouwen of wordt Google Glass juist minder belangrijk?

• [06:22] Deze week gingen er geruchten over overnamegesprekken tussen Blackberry en Samsung. De noodlijdende fabrikant van smartphones met toetsenborden zou bovendien overnamebiedingen hebben gehad van anderen. Ondertussen lijkt Sony de verkoop van zijn smartphonetak niet uit te sluiten Waarom zouden bedrijven geïnteresseerd zijn in Blackberry en gaan er dit jaar smartphonefabrikanten verdwijnen?

• [11:38] Vermoedelijk wordt de Galaxy S6 begin maart gepresenteerd. De software zou dit maal flink worden versimpeld. We bespreken deze belangrijke verandering.

• [16:31] De Britse premier Cameron wil apps die berichten versleutelen mogelijk verbieden, en ook in andere Europese landen gaan stemmen op om ervoor te zorgen dat inlichtingendiensten communicatie in kunnen blijven zien. De aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs lijkt het privacydebat na de onthullingen van Snowden weer een beetje te kantelen.

• [22:06] De Pitch: In deze nieuwe rubriek stellen Nederlandse startups hun idee in 60 seconden voor, en geven ze antwoord op één moeilijke vraag. Als eerste is directeur Peter-Jan Hulsebosch van Spaceboxx aan de beurt. Zijn bedrijf, dat deze week van start ging, wil de 'Uber voor opslag van spullen' worden.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.