HTC heeft de pers uitgenodigd voor een evenement tijdens Mobile World Congress. Tijdens de telefoonbeurs in Barcelona laat het bedrijf zijn volgende stap zien.

"Join us to see what's next", schrijft de Taiwanese smartphonemaker op de uitnodiging. Verdere uitleg wordt niet gegeven.

Het gaat vermoedelijk om de opvolger van de HTC One M8, het huidige vlaggenschip van HTC. Dat model werd in maart 2014 gepresenteerd.

QHD-scherm

Volgens geruchten gaat het nieuwe toestel niet de HTC One M9 heten, maar krijgt de telefoon een andere naam. Het toestel zou een 5,5 inch scherm met de qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels krijgen. Zo'n scherm zit al in onder meer de de LG G3 en Samsung Galaxy Note 4, maar is nieuw voor HTC-telefoons.

Ook zou het nieuwe HTC-vlaggenschip een verbeterde camera krijgen, met een sensor van 16 megapixels. Die zou gebruikmaken van de ultrapixel-techniek die HTC ook al bij de M8 toepaste, met wisselend succes.

De telefoon zou lopen op een Snapdragon 805-chip met 3 GB werkgeheugen. De accu zou een vermogen van 3500 mAh hebben. Mobile World Congress, waar het toestel wordt verwacht, vindt tussen 2 en 5 maart in Barcelona plaats. NUtech is bij de beurs aanwezig.

De beste smartphones van 2014

Review: HTC One M8 met één groot nadeel