Samsung heeft twee nieuwe middenklasse Galaxy-telefoons aangekondigd. De toestellen hebben hd-ready schermen en Snapdragon-chips van gemiddelde snelheid.

Samsung kondigde de nieuwe Galaxy E-modellen niet tijdens gadgetbeurs CES in Las Vegas aan, maar tijdens een evenement in India.

Het gaat om de Galaxy E5 en E7, beiden met een super amoled-scherm met een resolutie van 1280 x 700 pixels. De E5 heeft een schermformaat van 5 inch, de E7 is 5,5 inch.

Beide toestellen gebruiken een 1,2 GHz quadcore Snapdragon 410-chip, waarbij de E5 een werkgeheugen van 1,5 GB heeft, en de E7 het met 2 GB doet. Beide toestellen hebben 16 GB opslagruimte, uit te breiden met microSD.

De E5 heeft een 8 megapixelcamera en een accu met een capaciteit van 2400 mAh, de E7 een 13 megapixelcamera en een 2950 mAh accu. De E5 is er in zwart, wit en bruin, de E7 in zwart, wit en blauw.

Beide telefoons hebben een behuizing van 7,3 millimeter dik. De vormgeving van de telefoons lijkt op de eerder verschenen Galaxy Alpha, die een deels metalen behuizing heeft.

De toestellen lijken in eerste instantie alleen beschikbaar op de Indiase markt, voor een nog onbekende prijs. De Samsung Galaxy Alpha is in Nederland wel te koop.

Galaxy Alpha: Samsung slaat een nieuwe weg in