Asus heeft een telefoon aangekondigd die een camera heeft met 3x optische zoom.

Na de Galaxy S4 Zoom en K Zoom van Samsung is de Zenfone Zoom de derde smartphone met optische zoom.

De camera van het Asus-apparaat heeft een 13 megapixel-sensor en beschikt over een laser-autofocus, net als de LG G3. Asus stelde maandag tijdens een persconferentie op gadgetbeurs CES dat het apparaat ook geschikt is voor macro-fotografie tot een afstand van 5 centimeter.

Verschillende instellingen, zoals iso-waardes, witbalans en sluitersnelheid, kunnen handmatig worden ingesteld.

Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een full hd-resolutie. De camera aan de voorkant heeft een sensor van 5 megapixels.

Zenfone 2

De Zenfone Zoom is een aangepaste versie van de Zenfone 2, die ook maandag werd aangekondigd. Dat apparaat is de "eerste en enige" smartphone die wordt voorzien van 4 GB werkgeheugen.

De Zenfone 2 draait op een Intel Z3580-chip. Tot voor kort hadden de meeste nieuwe smartphones maximaal 3 GB werkgeheugen, omdat dat het maximum is voor 32 bits-processors.

De nieuwe Asus-telefoon en verschillende andere nieuwe smartphones hebben echter 64 bits-processors die veel meer werkgeheugen aankunnen.

Net als de Zenfone Zoom heeft de Zenfone 2 een 5,5 inch-scherm met full hd-resolutie. Er verschijnt ook een versie met 2 GB werkgeheugen.

Opladen

Asus stelde bovendien dat het apparaat zeer snel kan worden opgeladen. De accu is na 39 minuten opladen voor 60 procent vol. Ook de Zenfone 2 heeft camera's van 13 en 5 megapixel, maar zonder optische zoom.

Beide apparaten draaien op Android 5.0, met het aangepaste ZenUI van Asus zelf.

De Zenfone 2 is vanaf maart verkrijgbaar voor prijzen vanaf 199 dollar. Het is onduidelijk hoeveel duurder de versie met 4 GB werkgeheugen is. De Zenfone Zoom zal 399 dollar kosten en verschijnt in het tweede kwartaal van 2015.

Het is onduidelijk of de toestellen ooit naar Nederland komen. Asus heeft eerder gezegd een eerdere Zenfone naar Nederland te willen brengen, maar dat is vervolgens nooit gebeurd.

Al het nieuws over gadgetbeurs CES in ons dossier