De gebogen telefoon G Flex van LG krijgt een kleinere opvolger met een beter scherm.

Dat heeft LG maandag bekendgemaakt tijdens gadgetbeurs CES.

De G Flex 2 heeft een gebogen scherm van 5,5 inch, waar de eerste versie van het toestel nog 6 inch groot was. Ook de randen om het scherm zijn kleiner geworden.

De resolutie is juist verhoogd, van 1280 bij 720 pixels naar full hd (1920 bij 1080 pixels). Verder is de G Flex voorzien van de allernieuwste Snapdragon 810-processor en Android Lollipop, de nieuwste versie van Googles besturigssysteem.

Zelfhelend

Net als de eerdere G Flex heeft het toestel een 'zelfhelende' achterkant, die kleine krasjes kan herstellen. De behuizing zou zijn verbeterd, waardoor deze krasjes sneller verdwijnen. Volgens LG in enkele seconden in plaats van minuten.

Het scherm van de G Flex 2 zou ook sterker zijn dan een normaal smartphonescherm omdat de telefoon licht flexibel is en dus meebuigt.

Camera en accu

De camera is verbeterd en beschikt over dezelfde technologie als de LG G3 met optische beeldstabilisatie en een infraroodlaser voor sneller en beter scherpstellen. Daarnaast beschikt de camera over twee flitsers.

De accu van de G Flex 2 moet in 38 minuten van 0 naar 50 procent kunnen worden opgeladen. Waarschijnlijk dankzij de Quickcharge 2.0-technologie van Qualcomm, hoewel LG die techniek niet specifiek noemde. Tot slot komt de telefoon dit jaar naast de grijze kleur ook in het rood beschikbaar.

Het is nog onduidelijk wanneer de telefoon verschijnt. Eerst komt de G Flex 2 uit in Zuid-Korea. De prijs zou hoger komen te liggen dan bij een 'normaal' vlaggenschip van LG, maar een exact bedrag is niet bekendgemaakt.

Lees alles over gadgetbeurs CES in ons dossier

Bekijk onze review van de eerste G Flex