Acer brengt een nieuwe versie van zijn Liquid Jade-smartphone uit. De Liquid Jade S krijgt een snellere processor en betere camera aan de voorkant.

Dat heeft het bedrijf zaterdag bekendgemaakt voor de start van gadgetbeurs CES. De nieuwe smartphone verschijnt deze maand in Nederland voor 299 euro.

Net als zijn voorganger heeft de Liquid Jade S een 5 inch-scherm met resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor is opnieuw van Mediatek, maar ditmaal gaat het om een 64-bits-model met acht kernen van 1,5 GHz.

De camera aan de achterkant heeft nog altijd een sensor van 13 megapixel, maar aan de voorkant is de camera verbeterd van 2 naar 5 megapixel. De camera's kunnen bovendien worden bestuurd met de stem. Zo kan 'Cheese' worden gezegd om een foto te nemen of 'Selfie' om over te schakelen naar de camera aan de voorkant.

Met een gewicht van 116 gram en dikte van 7,78 millimeter is de Liquid Jade S iets dikker en zwaarder dan zijn voorganger. Het toestel is voorzien van Android 4.4, maar Acer belooft "later in 2015" een upgrade naar het onlangs uitgebrachte Android 5.0.

Lees al het nieuws rondom gadgetbeurs CES