Alcatel heeft een nieuwe smartphone gepresenteerd die drie besturingssystemen aan kan. De Pixi 3 kan Android, Windows Phone en Firefox OS aan.

Het eerste toestel met de naam Pixi werd door Palm uitgebracht. Eerder deze week werd bekend dat Alcatel een samenwerking met Palm is aangegaan, waardoor het merk mogelijk weer terugkeert op de smartphonemarkt.Dat meldt Alcatel in een persbericht.

Er komen vier varianten van de Pixi 3 beschikbaar. Drie 4G-modellen met schermformaten van 4, 4,5 en 5 inch. Ook komt er een 3,5 inch versie met 3G. Volgens Alcatel is de Pixi 3 een betaalbaar toestel.

Door de Pixi 3 geschikt te maken voor meerdere besturingssystemen kunnen gebruikers volgens Alcatel thuis, op het werk en onderweg hetzelfde systeem gebruiken. De Pixi 2 draaide enkel Android.

Overige specificaties van de Pixi 3 heeft Alcatel nog niet bekend gemaakt. Ook is het onduidelijk of consumenten zelf tussen de drie systemen kunnen wisselen, of dat bij aankoop al voor één van de drie gekozen moet worden. Alcatel zal het toestel verder presenteren tijdens gadgetbeurs CES, die volgende week van start gaat. 

NUtech is bij CES aanwezig en doet verslag en hands-ons van de onthulde producten.

Podcast: Dit wordt volgende week verwacht op gadgetbeurs CES