De Chinese smartphonefabrikant Huawei heeft in 2014 zo'n 75 miljoen smartphones verkocht. Dat is minder dan het beoogde doel.

Dat meldt Reuters op basis van een intern memo.

Huawei had zichzelf voor 2014 als doel gesteld tachtig miljoen smartphones te verkopen. Dat doel mist het bedrijf dus net.

Desalniettemin groeit de smartphoneverkoop van het Chinese bedrijf fors. In 2013 gingen er nog 'slechts' 52 miljoen over de toonbank. Ook toen werd het doel van 60 miljoen overigens niet gehaald.

De omzet uit de consumententak van het Chinese bedrijf, dat bijna helemaal bestaat uit smartphoneverkopen, groeide afgelopen jaar met 30 procent en komt uit op 9,71 miljard euro.

Voor 2015 heeft Huawei zich voorgenomen honderd miljoen smartphones te verkopen. Het Chinese bedrijf is in westerse markten flink in opkomst.

Met honderd miljoen verkochte smartphones zou Huawei volgend jaar op de derde plek op de smartphonemarkt terecht kunnen komen, achter Apple en Samsung. Lenovo, dat dit jaar Motorola heeft overgenomen, doet echter ook een gooi naar die positie en het eveneens Chinese Xiaomi is van plan in 2015 flink uit te breiden.