Amerikaanse consumenten zijn tevredener met Samsung-telefoons dan met iPhones. De mening van consumenten over de Zuid-Koreaanse fabrikant werd dit jaar een stuk beter, terwijl de score van Apple iets zakte.

De cijfers over de tevredenheid van consumenten worden bijgehouden door de American Consumer Satisfaction Index (ACSI), die dinsdagnacht een update over het jaar 2014 plaatste.

Telefoons van Apple halen in het rapport van de ACSI een score van 79, twee punten lager dan vorig jaar en vier punten lager dan in 2012. Samsung telefoons scoren een 81, vijf punten hoger dan vorig jaar en tien punten hoger dan in 2012.

Telefoons van Nokia en Motorola hebben allebei een score van 77. Daarop volgt HTC met een score van 75 en Blackberry met 74 punten. LG sluit de lijst af met 73 punten, gevolgd door de categorie "overigen" met 71 punten.

De ACSI geeft geen uitleg over de veranderde scores van Apple en Samsung, dus het is niet precies duidelijk waarom consumenten Samsung-telefoons meer zijn gaan waarderen.

De omzet en winst van de smartphonetak van Samsung lopen juist fors achteruit, terwijl Apple dit kwartaal volgens analisten zal afsluiten met recordverkopen voor de iPhone, na de succesvolle lancering van de iPhone 6 en 6 Plus.