Samsung is van plan om productie van de Galaxy Alpha te stoppen als begin volgend jaar de Galaxy A5 in de winkel komt te liggen.

Dat stelt althans het Zuid-Koreaanse ETNews op basis van anonieme bronnen.

Samsung zou meer focus willen leggen op goedkopere telefoons. De Galaxy A5 zal in Nederland worden verkocht voor 410 euro, terwijl de Alpha in de markt werd gezet voor 599 euro. Inmiddels is de telefoon te kopen voor rond de 500 euro.

Qua specificaties zijn de Alpha en A5 grotendeels gelijk. De A5 heeft een iets groter scherm van 5 inch met dezelfde resolutie van 1280 bij 720 pixels. De processor van de A5 is een quadcore Snapdragon 410 terwijl de Alpha een octacore Exynos-processor van Samsung zelf had.

Beide toestellen hebben 2GB werkgeheugen en een camera van 13 megapixels aan de achterkant. De A5 heeft 16 GB opslagruimte en is met een dikte van 6,7 millimeter de dunste telefoon die Samsung tot nu toe heeft gemaakt.

Met de Galaxy Alpha zette Samsung een nieuwe designfilosofie in. Het toestel had metalen randen en een strakker uiterlijk. Ook de Galaxy A5 en de nog iets goedkopere Galaxy A3 gebruiken een soortgelijk design.