De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi heeft tijdens een investeringsronde 1,1 miljard dollar opgehaald en wordt daarmee gewaardeerd op 45 miljard dollar (37 miljard euro).

Dat heeft Bin Lin, oprichter en directeur van Xiaomi, laten weten op Facebook. Er gingen vorige week al geruchten over een nieuwe investering in het bedrijf.

Xiaomi bracht zijn eerste smartphone in 2010 uit en was lange tijd alleen actief in China. Dit jaar werden daar India, Singapore, Maleisië en de Filipijnen aan toegevoegd.

Het Chinese bedrijf onderscheidt zich vooral door telefoons met hoge specificaties aan te bieden voor een relatief lage prijs.

In augustus 2013 werd Xiaomi nog gewaardeerd op 10 miljard dollar. Met de nieuwe investering van 1,1 miljard dollar voor een onbekend percentage aandelen komt de totale waarde van het bedrijf nu uit op 45 miljard dollar.

Lin belooft in januari een nieuw vlaggenschip van het bedrijf en volgend jaar zal Xiaomi zijn intrede doen in Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië, en Turkije. Westerse markten volgen waarschijnlijk pas op z’n vroegst in 2016.

Bekijk de tien hoogst gewaarde tech-startups