Apple gaat Foxconn, de fabrikant die iPhones fabriceert, ook inzetten voor de productie van saffierschermen.

Dat meldt Cult Of Mac op basis van een anonieme bron. Saffier is een zeer krasbestendig en sterk materiaal, dat bij mobiele apparaten op dit moment wordt gebruikt om de cameralens of vingerafdrukscanner te beschermen.

Er gaan al langer geruchten dat Foxconn zich gaat richten op de productie van schermen die van saffier zijn gemaakt. Zo heeft Foxconn de afgelopen jaren enkele saffierpatenten gekregen, waaronder een patent op lcd-schermen met een saffieren laag.

Apple zou op het laatste moment hebben afgezien van het gebruik van een saffierscherm voor de iPhone 6, toen bleek dat het materiaal erg broos in plaats van sterk was. De saffierleverancier van Apple, GT Advanced, vroeg begin oktober van dit jaar faillissement aan. Sindsdien is Apple op zoek naar andere leveranciers.

De productie van saffierschermen vindt op dit moment plaats in Mesa, Arizona. Daar staat een fabriek van Apple, met saffierovens van het inmiddels failliete GT Advanced. Apple zou de productie van de Verenigde Staten naar China willen verschuiven, en de productie via de fabrieken van Foxconn flink te verhogen voor aankomende producten.

Wat is saffier en wat zijn de voor- en nadelen?