Huawei verkoopt dit jaar al twintig miljoen Honor-telefoons. Het nieuwe smartphonemerk werd een jaar geleden in het leven geroepen.

Honor-directeur Jeff Liu laat aan Reuters weten dat de verkopen dit jaar uit zullen komen op twintig miljoen exemplaren.

Dat is 25 procent van de tachtig miljoen smartphones die Huawei dit jaar als doel heeft om te verkopen. Honor is een zelfstandige dochteronderneming van Huawei die in december 2013 officieel werd losgekoppeld van het hoofdmerk. Daarvoor bestond in China wel al een Huawei-smartphonelijn met de naam Honor.

Prijs

Eind oktober werd Honor gelanceerd in Nederland en diverse andere Europese markten. Huawei rust Honor-telefoons uit met hoge specificaties en een lage prijs. Daarmee gaat het de concurrentie aan met het eveneens Chinese Xiaomi.

Ook naar de onlinestrategie van Xiaomi heeft Honor goed gekeken. Beide bedrijven verkopen hun telefoons alleen via websites. Dat kan zijn via de eigen website of via een webwinkel, maar niet in fysieke winkels. Op die manier zijn de distributiekosten een stuk lager.

Ontwikkelde landen

Ondanks de lage prijs stelt Richard Yu, hoofd van de consumentenafdeling van Huawei, dat Honor en Huawei zich wel op de ontwikkelde landen richten. "Als Huawei wil overleven, moeten we de ontwikkelde markten zoals Europa voor ons winnen. Volgend jaar is het voor ons heel belangrijk om ons op het hoge segment te richten."

Liu wilde niet veel kwijt over hoeveel Huawei verdient met de twintig miljoen verkochte Honor-telefoons. "Honor draait geen verlies, maar maakt ook geen winst", zei hij alleen.

Bekijk onze review van de eerste Honor-telefoon