T-Mobile gaat vanaf volgend jaar bundels aanbieden die elke maand naar boven en naar beneden kunnen worden aangepast. Bovendien kunnen bundels tijdelijk helemaal worden uitgeschakeld.

Dat maakt de Nederlandse provider woensdag bekend.

Als een klant een bundel afsluit van 1000 MB en 200 belminuten kan hij na een paar maanden toch kiezen voor 100 belminuten als dat voldoende blijkt te zijn. De maandprijs van het abonnement gaat dan ook omlaag. Wordt een bundel verhoogd, gaat de prijs ook omhoog.

Tijdens een vakantie kan bovendien tijdelijk bijvoorbeeld een databundel worden uitgeschakeld.

Toestelprijs

Binnen het nieuwe Stel Samen & Stel Bij-aanbod krijgen klanten ook de keuze om hun smartphone in één keer af te betalen of per maand.

T-Mobile meldt bij het afsluiten van een abonnement hoeveel er extra moet worden betaald voor het toestel. Dat is dankzij een uitspraak van de Hoge Raad in juni van dit jaar verplicht. T-Mobile voert die verandering nu door.

Consumenten zullen dus bij het afsluiten van hun abonnement te zien krijgen dat ze bijvoorbeeld 500 euro voor een toestel moeten betalen. Dat kunnen ze vervolgens met een vast maandbedrag doen. De prijs van bundels voor belminuten, sms'jes en data staat vanaf volgend jaar helemaal los van de toestelprijs.

Wat de prijzen van de nieuwe bundels worden en wanneer ze precies ingaan, wil T-Mobile nog niet zeggen. Een woordvoerder kan alleen zeggen dat het aanbod "begin volgend jaar" beschikbaar zal zijn.