De Galaxy S6 van Samsung wordt in de eerste helft van 2015 onthuld, mogelijk tijdens Mobile World Congress begin maart. Dit weten we al over het toekomstige vlaggenschip van Samsung.

De Galaxy S-lijn van Samsung wordt doorgaans in het voorjaar uitgebracht. Samsung presenteerde de Galaxy S5 tijdens Mobile World Congress in februari 2014.

Dezelfde beurs wordt dit jaar in maart gehouden en volgens anonieme bronnen zou de Galaxy S6 dan worden aangekondigd. Samsung heeft inmiddels een uitnodiging verstuurt voor een evenement op 1 maart. De verwachting is dat het toestel vervolgens in april of mei in de winkels zal liggen.

Bekijk onze review van de Galaxy S5

Ontwerp

Waarschijnlijk zal Samsung voor de Galaxy S6 gaan voor een heel nieuw ontwerp. Het bedrijf introduceerde eind 2014 met de Galaxy Alpha en Galaxy Note 4 al een nieuwe designfilosofie die wordt waarschijnlijk doorgezet in het topmodel van volgend jaar.

Bovendien vertelde anonieme bronnen aan Sammobile dat het bedrijf terug is gegaan naar de tekentafel om met een frisse blik aan het nieuwe toestel te beginnen. De verwachting is dat Samsung meer metaal zal gebruiken in plaats van kunststof.

Een gelekte afbeelding van hoesjesmaker Verus zou het daadwerkelijke ontwerp van de Galaxy S6 al tonen. Het toestel krijgt een uitstekende camera en waarschijnlijk metalen rand.

Inmiddels heeft Samsung zelf ook een teaservideo uitgebracht waarin opnieuw wordt gesproken over een metalen behuizing. 

Video: Samsung toont glimp van Galaxy S6

Bovendien heeft T-Mobile eind februari een officiële foto van de Galaxy S6 online gezet. Het toestel is hierop van de zijkant te zien. Duidelijk is dat de S6 een gebogen scherm krijgt en mogelijk een metalen behuizing.

Scherm

Het scherm krijgt volgens de geruchten een hogere resolutie van 2560 x 1440 pixels. De S5 beschikt nog over 1920 x 1080 pixels. Of het scherm veel groter zal worden, blijft nog even onduidelijk. De Galaxy S5 heeft een 5,1 inch-scherm en de Galaxy Note 4 een 5,7 inch-scherm. Het is niet de verwachting dat de S6 in de buurt van de Note 4 zal gaan zitten, mogelijk groeit het scherm dus nauwelijks.

Specificaties

De gelekte specificaties wijzen op alle vlakken op een verbetering. Samsung zou het standaardmodel gaan uitrusten met 32 GB waardoor consumenten meer ruimte hebben voor foto's, video's en apps.

Bovendien gebruikt de Galaxy S6 waarschijnlijk de nieuwe Snapdragon 810-processor die beter overweg kan met qhd-schermen en ultra hd-video's. Ook zouden er positieve gevolgen zijn voor de camera die met minder detailverlies moet kunnen inzoomen en bij het opnemen van video omgevingsgeluid zou moeten kunnen filteren.

De processor wordt waarschijnlijk ondersteund door 4 GB aan werkgeheugen. Samsung heeft zelf bekendgemaakt met de massaproductie daarvan te zijn begonnen. Daarmee krijgt de S6 evenveel werkgeheugen als veel laptops. Ook dat is handig voor hoge resolutie-schermen en -video's. Bovendien kunnen in het algemeen zwaardere taken worden uitgevoerd.

Dit is nieuw in de Snapdragon 810-processor

Camera

Over de camera lijkt nog geen knoop te zijn doorgehakt. Volgens bronnen van Sammobile twijfelde Samsung in november nog tussen een 16 megapixel-camera en een 20 megapixel-camera. De laatste lijkt iets meer voor de hand te liggen omdat het nieuwe werkgeheugen dat waarschijnlijk wordt gebruikt het mogelijk maakt snel achter elkaar 20 megapixel-foto's te maken.

Software

Volgens diverse geruchten krijgt de Galaxy S6 fors verbeterde software mee. Het toestel zal draaien op Android 5.0 Lollipop met een aangepaste versie van de eigen softwarelaag Touchwiz van Samsung. Naar verluidt gaat Samsung veel minder apps standaard meeleveren en wordt de software een stuk lichter. Als gevolg daarvan zou het toestel veel sneller moeten zijn dan bijvoorbeeld de Galaxy Note 4 die nog wel op de oude versie van Touchwiz draait.

Galaxy S Edge

Er gaan ook geruchten over een gebogen variant van de Galaxy S6. Samsung bracht eerder al een Galaxy Note Edge uit met een gebogen rand aan het scherm. Hetzelfde beleid zou nog een keer gehanteerd kunnen worden.

Sommige bronnen stellen zelfs dat de Galaxy S Edge aan twee kanten een gebogen scherm heeft. In de uitnodiging voor een evenement op 1 maart toont Samsung zelf ook een gebogen vorm waardoor geruchten gevoed worden.

Bekijk onze eerste indruk van de gebogen Galaxy Note Edge

Prijs

Inmiddels zijn ook de eerste geruchten over de prijs van de Galaxy S6 opgedoken via anonieme bronnen van de Spaanse site Androidpit. Het 16 GB-model zou geschrapt zijn. Samsung gaat naar verluidt de S6 aanbieden met 32, 64 of 128 GB.

  • Samsung Galaxy S6 32 GB: 749 euro
  • Samsung Galaxy S6 64 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S6 128 GB: 949 euro

Daarnaast zijn ook de prijzen van de Galaxy S Edge gelekt. Deze gebogen variant wordt met dezelfde opslagcapaciteit als de S6 geleverd.

  • Samsung Galaxy S Edge 32 GB: 849 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 64 GB949 euro
  • Samsung Galaxy S Edge 128 GB1049 euro