De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi zou bij een investeringsronde ruim 1 miljard dollar hebben opgehaald waarmee het bedrijf gewaardeerd wordt op 45 miljard dollar.

Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

Xiaomi is de afgelopen jaren flink in opkomst. Het bezet momenteel afwisselende de derde en vierde plek op de wereldwijde smartphonemarkt. Naar verwachting verkoopt de telefoonmaker dit jaar zeventig miljoen toestellen.

Aandelen

De investeringen in Xiaomi komen volgens de bron vooral van grote investeringspartijen die al aandelen hadden in de fabrikant. Hoeveel aandelen er nu verkocht zijn, is niet bekend.

Door de investering is Xiaomi de meest waardevolle startup. Het bedrijf werd in 2010 opgericht en in 2011 verscheen de eerste smartphone op de markt. In augustus 2013 werd de fabrikant nog gewaardeerd op 10 miljard dollar.

Omdat de investering niet officieel bekend is gemaakt, is onduidelijk hoe winstgevend het bedrijf is.

Uitbreiding

Xiaomi was vooral actief in thuisland China en breidde dit jaar uit naar India, Singapore, Maleisië en de Filipijnen. Volgend jaar worden daar Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië en Turkije aan toegevoegd. Westerse markten volgen waarschijnlijk pas op z’n vroegst in 2016.

Het smartphonemerk onderscheidt zich vooral van de rest door toestellen met hoge specificaties te verkopen tegen een zeer lage prijs.

Bekijk hoe de smartphoneverkoop van Xiaomi is gegroeid

Waarom uw smartphone steeds goedkoper wordt