Sony werkt naast de Xperia Z4 ook aan een Xperia Z4 Tablet, Z4 Compact en Z4 Ultra.

Dat schrijft Androidorigin, dat in het verleden vaker juiste informatie over nog niet aangekondigde Sony-producten wist te melden.

De Xperia Z4 Tablet krijgt naar verluidt wederom een 10,1 inch-scherm, maar dit keer met veel dunnere randen rond dat scherm, vergelijkbaar met de Xperia Z3 Tablet Compact. De grote tablet zou daardoor een veel compacter formaat krijgen.

De resolutie zou uitkomen op 2560 x 1440 pixels (qhd) in plaats van de 1920 x 1080 pixels (full hd) uit de Xperia Z2 Tablet. Sony heeft nooit een Xperia Z3 Tablet gemaakt, alleen een Z3 Tablet Compact.

Specificaties

Ook onder de motorkap verandert er het een en ander. Specificaties van de Xperia Z4-telefoon lekten eerder al uit en de tablet krijgt dezelfde specificaties. Het gaat naar verluidt om een Snapdragon 810-processor, 4 GB aan werkgeheugen en standaard 32 GB aan opslagcapaciteit.

Bij de voorganger ging het nog om een Snapdragon 801-chip, 3 GB werkgeheugen en 16 GB opslag. De camera's beschikken bovendien over meer megapixels. De Z4 Tablet heeft volgens Androidorigin een 13 en 8 megapixel-camera in plaats van een 8 en 2 megapixel-camera.

Z4 en Compact

Van de Z4-smartphone waren veel details dus al bekend, maar daar worden nu nog wat details aan toegevoegd. Het toestel zou draadloos opgeladen kunnen worden met ondersteuning voor de Qi-standaard. Bovendien zou Sony het klepje voor de micro usb-poort weghalen terwijl de Z4 wel waterdicht blijft. Dat kan met een speciale coating.

Over de vermeende Xperia Z4 Compact en Ultra is minder bekend. Androidorigin stelt dat de Xperia Z4 en Z4 Tablet tegelijk worden gelanceerd. Over de Compact en Ultra wordt alleen gezegd dat Sony de toestellen overweegt. De Compact zou wederom een 4,6 inch-scherm krijgen, maar met een hogere full hd-resolutie en betere specificaties. Die specificaties worden niet genoemd.

Over de Ultra kan de bron alleen melden dat het schermformat uitkomt op 6,4 inch en de resolutie op 2560 x 1440 pixels of hoger. De originele Xperia Z Ultra had hetzelfde schermformaat met een full hd-resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Xperia Z3 en Z3 Compact: Groot verliest van klein