Samsung heeft vrijdag de Galaxy A5 en A3 gepresenteerd, die beide van een zeer dun metalen frame zijn voorzien. 

De toestellen volgen de nieuwe designfilosofie van Samsungs Galaxy Alpha-smartphone, die tevens over een metalen frame beschikt.

De Galaxy A5 en A3 zijn met respectievelijk 6,7 en 6,9 millimeter dikte de dunste smartphones die Samsung ooit heeft uitgebracht. Beide smartphones komen, net als de Galaxy Alpha, in verschillende kleuren beschikbaar.

De A5 is voorzien van een 5 inch-scherm met een vrij lage resolutie van 720 x 1280 pixels, 1,2GHz quadcore-processor, 2 GB werkgeheugen, 16GB aan opslagruimte dat met een microSD-kaart kan worden uitgebreid en een accu van 2300 mAh.

Verder is de A5 voorzien van een 13 megapixel-camera aan de achterzijde en een 5 megapixel-camera aan de voorzijde. Al met al wijzen de specificaties op een middenklassetoestel.

A3

De Galaxy A3 beschikt over een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een 8 megapixel-camera aan de achterzijde en 1900 mAh-accu. De rest van de hardware is gelijk aan de A5, maar de A3 wordt dus nog net wat lager in de markt gezet. Beide toestellen ondersteunen ook 4G-netwerken.

De Galaxy A5 en A3 zijn vanaf het eerste kwartaal van 2015 beschikbaar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet door Samsung bekendgemaakt. De nieuwe toestellen zijn onderdeel van de nieuwe Galaxy A-lijn van Samsung die het sinds dit jaar voert naast de Galaxy S en Galaxy Note. De onlangs uitgebrachte Galaxy Alpha is het eerste toestel uit deze serie met een nieuw ontwerp.

Lees onze review van de metalen Galaxy Alpha