Blackberry werkt aan een nieuwe tablet. De eerste tablet van het bedrijf, de Playbook, flopte na de introductie in 2011.

Dat geeft Blackberry-directeur John Chen aan in een interview.

Hij erkent dat er al veel tablets op de markt zijn en zegt dat zijn bedrijf dus iets wil toevoegen. Wanneer de tablet uit moet komen, is dan ook niet duidelijk. "Maar we werken er zeker aan", aldus Chen.

"Als we tablets uitbrengen, willen we iets aantrekkelijks doen", gaat hij verder. "Een tablet met een fysiek toetsenbord is een enorme uitdaging. Dat is iets waar we over na moeten denken."

Nieuwe telefoons

Ook spreekt Chen in het interview over een smartphone met een groot scherm en fysiek toetsenbord. De toestellen van Blackberry met een fysiek toetsenbord hebben nu over het algemeen een kleiner scherm. In het verleden bracht het bedrijf bijvoorbeeld al eens toestellen uit met een uitschuifbaar toetsenbord.

In een open brief die Chen woensdagnacht publiceerde, kondigt de directeur de komst van de lang verwachte Blackberry Classic aan. Het toestel komt in december uit en grijpt terug naar de traditionele toestellen van het bedrijf.

“Innovatie is niet het opblazen van dingen die al werken om zo iets nieuws te maken. Het gaat erom dat je wat al werkt nog beter maakt. Blackberry Classic staat voor de soort innovatie waar Blackberry elke dag naar streeft”, aldus Chen.

Bekijk foto's en gelekte details van de Blackberry Classic