HP zou werken aan twee nieuwe tablets met schermen van 8 en 12 inch, en Snapdragon 801-chip. De tablets zouden met ultrasone stylus worden geleverd.

Dat meldt het Duitse Tabtech.

De HP Duet Pen is een stylus die verschilt van veel huidige stylussen omdat gebruik wordt gemaakt van ultrasoon geluid. Een traditionele stylus geeft zijn positie aan de hand van het touchscreen door.

De stylus van HP stoot ultrasoon geluid uit dat wordt opgevangen met speakers in de tablets. Daarom werkt de stylus ook los van het scherm, bijvoorbeeld op een notitieblok. Zolang dat dicht genoeg bij een nieuwe Pro Slate wordt gebruikt, wordt elke pennenstreek op papier direct aan het tablet doorgegeven.

Snapdragon

De 12,3 inch HP Pro Slate 12 heeft een resolutie van 1600 x 1200 pixels en een 2,3 GHz Qualcomm Snapdragon 801-chip. De tablet heeft 2 GB werkgeheugen, en 32 GB opslagruimte die is uit te breiden met micro SD-kaarten.

De Pro Slate 8 zou een 7,7 inch scherm met resolutie van 2048 x 1536 pixels. Ook die kleinere tablet gebruikt een Snapgragon 801-chip en 2 GB werkgeheugen. De tablet heeft 16 GB interne opslag.

Beide tablets zouden Android 4.4 draaien. Wanneer de nieuwe HP Pro Slates op de markt komen en voor welke prijs is nog onbekend.

HP Slate 7 Voicetab Ultra: Enorme phablet opvallend en onhandig