Apple heeft woensdag de digitale handleidingen voor de iPad Air 2 en de iPad Mini 3 online gezet in zijn e-book-catalogus iBooks.

Het lijkt er op dat de handleiding perongeluk is gelekt, maar het zou ook goed kunnen dat Apple alvast even de strijd aangaat met de nieuwe Nexus-tablet van Google, die binnen hetzelfde uur werd gelanceerd.

Volgens het e-book zullen allebei de nieuwe tablets over een TouchID-vingerafdrukscanner beschikken en er ongeveer hetzelfde uitzien als de huidige modellen. Verder beschikken de camera's in de tablets over burst-mode, waarmee heel snel achter elkaar foto's gemaakt kunnen worden. Die functie verscheen vorig jaar voor het eerst op de iPhone 5s.

De prijzen en lanceringsdata werden uiteraard niet vermeld in de handleiding, maar die zullen waarschijnlijk donderdag bekend worden gemaakt. De nieuwe iPads liggen volgens de laatste geruchten op 24 oktober in de winkel. Eerder deden er ook berichten de ronde over een nieuwe, grotere iPad, maar daar wordt niets over gezegd in de handleiding. 

Naast de presentatie van de nieuwe iPads, wordt er ook verwacht dat er donderdag een nieuwe iMac en mogelijk een nieuwe Macbook Air gepresenteerd worden. Daarnaast wordt waarschijnlijk het nieuwe besturingssysteem voor Macs, Yosemite, gelanceerd. 

Bekijk wat we al over de nieuwe iPads