Google heeft zijn nieuwe Nexus-toestellen gepresenteerd: Nexus 6, een 6-inch smartphone, en de Nexus 9, een 8,9-inch tablet. 

De nieuwe Nexus-smartphone lijkt, zoals verwacht, erg veel op de Moto X van Motorola, en is ook door door hetzelfde bedrijf gemaakt. De smartphone draait op het nieuwe Android 5.0 Lollipop.

De display heeft een resolutie van 1440 bij 2560 pixels en heeft een pixeldichtheid van 493 pixels per inch (ppi). Aan de achterkant zit een 13-megapixel-camera met optische beeldstabilisatie, aan de voorkant een 2-megapixelcamera. 

Onder de motorkap zit een quadcore Snapdragon 805-processor die klokt op 2,7 GHz. Er zijn modellen met 32 of 64 GB aan opslaggeheugen beschikbaar.

Over de releasedatum voor Nederland is dit moment nog niets bekend. In de VS ligt het toestel in november in de winkels voor 649 dollar, ruim 500 euro. 

Nexus 9

Ook heeft Google de nieuwe Nexus-tablet onthuld; de Nexus 9, gebouwd door HTC. De 8,9 inch-display heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels met een beeldverhouding van 4:3. Ook dit apparaat draait op de nieuwste Android-versie. 

Aan de achterkant zit een 8-megapixelcamera, aan de voorkant een 1,6 megapixelcamera. Het apparaat weegt 425 gram. Verder beschikt de tablet over een Tegra K1 dualcore-processor van Nvidia, die klokt op 2,3 GHz. 

De 16GB- versie van de tablet komt in een zwarte en een witte uitvoering en is vanaf 3 november in Nederland verkrijgbaar bij Media Markt en Coolblue vanaf 399 euro. De 32 GB-versie kost negentig euro meer en is enkel beschikbaar in het zwart.

Player

Tenslotte presenteert Google ook een mediaspeler; de Nexus Player, geproduceerd door Asus. Het apparaat ziet er uit als een zwarte, ronde schijf en wordt geleverd met een afstandsbediening die ook met de stem kan worden bediend. 

De Player lijkt in vele opzichten op de Apple TV; via het apparaat kunnen er kunnen films, muziek, video's maar ook Android-games worden afgespeeld op de televisie. Een speciale gamecontroler is apart beschikbaar.

De Nexus Player is vanaf 3 november te koop in de Play Store, de voorverkoop start deze week. Prijzen zijn nog niet bekend.

Wat is er nieuw in Android L?

Preview: Google neemt design serieus met Android L