Blackberry maakte al bekend dat er in december een Blackberry Classic uit zal komen. De specificaties en diverse foto’s zijn nu opgedoken.

N4bb.com zegt van een anonieme bron rond Blackberry de specificaties te hebben gekregen. De website had in het verleden vaker juiste informatie rond Blackberry-producten in handen.

De Classic is voor Blackberry een terugkeer naar de succesvolle Bold-toestellen van jaren geleden met het herkenbare fysieke toestenbord. Op foto’s is te zien dat de vertrouwde balk met knoppen zoals opties, terug, bellen en de trackpad weer terug is.

Verder zou het nieuwe toestel een 3,46 inch-scherm krijgen. Dat is een stukje groter dan het 3,1 inch-scherm van de Blackberry Q10, het laatste model met het klassieke Blackberry-ontwerp.

De resolutie zou gelijk blijven op 720 x 720 pixels en zorgen voor een pixeldichtheid van 294 pixels per inch, lager dan andere high-end smartphones.

Specificaties

Qua specificaties schommelt de nieuwe Classic dan ook tussen high-end en midrange in. De telefoon zou gaan beschikken over een verouderde dual core 1,5 GHz-processor van Qualcomm, maar wel over 2 GB aan werkgeheugen.

Verder wordt een 8 megapixel-camera verwacht en een accu van 2512 mAh. De telefoon wordt naar verluidt 10,2 millimeter dik.

De nieuwe Blackberry Classic werd in april al door coe John Chen bevestigd, maar hij wilde toen nog weinig over het toestel kwijt. Hij zei alleen dat mensen alle bekende dingen mogen verwachten, maar dan met nieuwe technologie.

Ook beloofde hij dat de telefoon in november verkrijgbaar zou zijn. In september kwam het meest recente toestel van Blackberry uit. De Passport is een bijzonder toestel met een vierkant scherm en heel erg smal toetsenbord.

Bekijk de ontwikkeling en foto's van Blackberry-toestellen sinds 1999