De nieuwe iPads die vermoedelijk deze week worden aangekondigd, zouden vanaf 24 oktober in de winkel liggen. Of dat ook in Nederland zo is, is onbekend.

Apple zou al begonnen zijn met het importeren van grote hoeveelheden nieuwe iPads, meldt een anonieme bron van Macrumors. De bron meldde in het verleden al eerder correcte informatie, volgens de site.

Een verkoopstart op vrijdag 24 oktober is aannemelijk. Apple-producten worden vaak op vrijdagen in de winkel gelegd. Of de nieuwe iPads ook in Nederland vanaf 24 oktober verkrijgbaar zijn ie niet bekend. Tot nu toe moesten Nederlanders altijd een week langer op Apple-producten wachten dan onder meer Amerikanen.

iPad Air 2

De anonieme bron van Macrumors weet niet te zeggen welk product Apple massaal importeert, hoogstwaarschijnlijk gaat het om de iPad Air 2. Over die tablet lekte de afgelopen maanden verschillende details uit. Vorige week doken ook foto's op.

Zo zou de tablet voorzien worden van een Touch ID-vingerafdrukscanner en een Apple A8X-chip krijgen, een snellere versie van de A8 die in de iPhone 6 en 6 Plus zit. Ook krijgt de iPad Air 2 naar verluidt 2 GB werkgeheugen, en komt naast spacegrijs en zilver ook in goudkleurige uitvoering op de markt.

iPad Mini

Of Apple tijdens zijn media-evenement op 16 oktober ook een vernieuwde iPad Mini Retina presenteert, is niet duidelijk. Over de kleine versie van de iPad is beduidend minder uitgelekt dan over de iPad Air 2. Er is enkel naar buiten gekomen dat de 7,9 inch tablet een vingerafdrukscanner en snellere chip zou krijgen.

Eerder was er ook sprake over de aanstaande presentatie van een grotere iPad. Die vermeende 12,9 inch iPad Pro lijkt ondertussen uitgesteld tot een later moment.

Bekijk wat we al over de nieuwe iPads