Apple heeft in Europa een patentaanvraag gedaan voor verstevigd saffierglas dat specifiek bedoeld is voor grotere schermen, zoals in een iPhone of iPad.

Dat meldt Patently Apple.

Het gaat om een andere methode dan hoe het saffierglas wordt versterkt dat in de vorige maand aangekondigde Apple Watch verwerkt wordt. 

In het nieuwe patent wordt specifiek een methode beschreven voor grotere schermgroottes, wat erop wijst dat Apple nog altijd de mogelijkheden onderzoekt om saffierglas te gebruiken in iPhones en mogelijk ook iPads.

In aanloop naar de aankondiging van de iPhone 6 werden de geruchten steeds sterker dat het nieuwste model al gebruik zou maken van het sterkere glas. Dit bleek echter niet het geval, mogelijk door problemen met massaproductie van het materiaal. 

Speciale coating

Saffierglas zou als voordeel hebben dat het steviger is en toch buigzamer. Ook moet het minder gevoelig zijn voor krassen.

Het nieuwe patent van Apple omschrijft een methode die aan het saffierglas nog een speciale schokabsorberende coating toevoegt die het weerbaarder maakt tegen breken of verbuigen.

Patently Apple merkt op dat de techniek bedacht is door enkele Duitse uitvinders en dus waarschijnlijk door Apple is gekocht.