De iOS 8.0.1-update zorgt bij veel iPhone-bezitters voor problemen met het mobiel bereik en de vingerafdrukscanner. Je kunt iOS 8 opnieuw op je iPhone installeren zonder je gegevens te verliezen.

De uitrol van de eerste iOS 8-update zorgt voor vervelende problemen. Het grootste probleem is het verlies van het mobiele signaal van je smartphone, waardoor gebruikers niet meer kunnen bellen of sms'en. 

Daarnaast zijn er door iOS 8.0.1 problemen met Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple. Deze herkent de vingerafdruk van de gebruiker niet meer, waardoor je alleen met een pincode kunt inloggen.

Ook iPad-bezitters kunnen door iOS 8.0.1 dezelfde problemen ondervinden.

Apple belooft binnenkort met een update te komen die de problemen verhelpt. Ondertussen is het al mogelijk om iOS 8 weer te installeren en terug te gaan naar een werkende versie.

iOS 8 weer installeren

Als je de iPhone verbindt met je pc of mac, zorg dan eerst dat je de Zoek Mijn iPhone-dienst uitschakelt door naar Instellingen > iCloud en Zoek Mijn iPhone te gaan. Download vervolgens hier de iOS 8-firmware. 

Dan ga je, met de iPhone nog verbonden met iTunes, weer naar het programma en houd dan de alt/optie-knop van Mac of de shift-knop voor Windows ingedrukt en druk op 'controleren op updates'.

Door de alt/optie-knop van Mac of de shift-knop voor Windows in te drukken, mag je zelf het herstelbestand selecteren. Kies nu het .ipsw-bestand dat je hebt gedownload en druk op herstellen. Je foto's, apps en instellingen blijven behouden.

Het is vanaf dan wachten totdat Apple de verbeterde update uitbrengt. De Health-app, die in iOS 8.0.1 werd toegevoegd, zal nu niet meer werken. Apple belooft de app met versie 8.0.2 weer terug te brengen.

Dit zijn de beste iOS 8-apps

Wat is er nieuw in in iOS 8?