Dell heeft op de Intel Developers Conference in San Francisco een zeer dunne tablet aangekondigd die als eerste gebruikmaakt van een Intel-technologie die de afstand van objecten kan herkennen.

Dat meldt de site Gizmodo, die de Dell Venue 8 7840 al even kon testen. Met een dikte van slechts 6 millimeter is de tablet de dunste die ooit is geproduceerd. 

Begin 2014 onthulde Intel zijn Realsense-technologie, die met behulp van twee camera's 3d-beelden kan schieten en zo kan herkennen hoe ver objecten zich van de camera bevinden.

Dat werd gepresenteerd als manier om bewegingsbesturing in bijvoorbeeld laptops mogelijk te maken. De Realsense-technologie zou in detail hand- en vingerbewegingen kunnen herkennen, waarmee apparaten zouden kunnen worden bediend.

Foto's

Dell heeft de Realsense-camera's echter aan de achterkant van de tablet geplaatst, samen met een losse 8 megapixel-camera. De Realsense-technologie voegt diepte-informatie toe aan foto's, zodat bijvoorbeeld achteraf kan worden scherpgesteld.

De software kan ook vertellen hoe groot de afstand tussen twee objecten in een foto is, en er zijn verschillende bewerkingsmogelijkheden. Zo is het mogelijk om een deel van een foto zwart-wit te maken, op basis van de fysieke locatie van objecten in de afbeelding.

Scherm

De tablet heeft een 8,4 inch oled-scherm met een zeer hoge resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Aan één kant van de tablet zit een grote rand om het apparaat vast te houden, maar aan drie andere kanten loopt het scherm min of meer tot de rand van het apparaat.

In het apparaat zit een quadcore Intel-processor van 2,33 GHz en 32 GB opslagruimte. Het toestel gebruikt Android 4.4 en zal volgens Gizmodo nog voor het eind van het jaar in de VS en verschillende andere landen verschijnen. Het is onduidelijk hoe duur de tablet wordt.