Het Chinese Lenovo heeft twee nieuwe smartphones in zijn Vibe-lijn geïntroduceerd: De Vice Z2 en X2.

De Vibe Z2 is Lenovos selfie-smartphone die van een 8 megapixel-camer aan de voorzijde is voorzien. De achterkant beschikt over een 13 megapixel-camera.

De selfie-smartphone is verder voorzien van een 64-bit quadcore-processor van Qualcomm, 32GB aan opslagruimte, 5,5 inch-scherm met een 720p-resolutie en een metalen design dat 7,8 millimeter dik is. 

De Vibe Z2 krijgt een adviesprijs van 429 dollar en worden vanaf oktober in China gelanceerd, waarna andere landen volgen. Of de Vibe Z2 ook in Nederland wordt verkocht, blijft onduidelijk.

Vibe X2

Naast de Vibe Z2 kondigde Lenovo ook de Vibe X2 aan. De X2 is gemaakt van drie gekleurde lagen die samen het design van de smartphone vormen. De smartphone beschikt over een 5 inch-scherm met een full-hd-resolutie (1920 bij 1080 pixels), octacore-processor van Mediatek, 2GB aan werkgeheugen en 32GB interne opslagruimte.

Foto's worden bij de Vibe X2 geschoten met een 13 en 5 megapixel-camera en de accu van 2300 mAh zorgt voor de energie. De X2 krijgt een adviesprijs van 399 dollar en komt, net als de Z2, eerst in China op de markt waarna andere landen volgen. Of Nederland tot die landen behoort, is opnieuw nog niet bekend.

Thinkpad Helix

Naast smartphones heeft Lenovo ook enkele nieuwe laptops, waaronder de verbeterde hybride Thinkpad Helix (foto onder). Deze hybride laptop heeft een 11,6 inch-scherm met een full-hd-resolutie en Intel Core M-processor. 

Ook introduceert Lenovo twee zogeheten tabletop-pc's. Dit zijn grote tablets die rechtop kunnen worden gezet. De apparaten, genaamd de Horizon 2s en 2e, hebben respectievelijk een 19,5 en 21,5 inch-scherm.

De all-in-one van Lenovo, die de naam ThinkCentre Tiny-in-One 23 draagt, heeft een 23 inch-scherm met een full-hd-resolutie die volgens het Chinese bedrijf zeer gemakkelijk aan te sluiten is. De Flex 2 Pro, het laatste pc-product, is een dunne laptop met een 15,6 inch-scherm dat ook voor touchbesturing kan worden gebruikt.