Samsung mag de toestellen die inbreuk maken op Apple-patenten blijven verkopen.

Dat oordeelt de Amerikaanse rechter Lucy Koh woensdag, zo meldt Foss Patents. De rechtszaak maakt onderdeel uit van de tweede grote patentzaak tussen beide bedrijven, waarin Samsung drie van de vijf door Apple ingediende patenten schendt.

Apple wilde een verkoopverbod voor negen verschillende Samsung-toestellen, waaronder de Galaxy S3 en Galaxy Note II, die inbreuk maken op één of meer Apple-patenten. Deze patenten zijn voornamelijk softwarepatenten, zoals de slide-to-unlock-functie van de iPhone.

"Apple heeft niet aangetoond dat het onherstelbare schade aan zijn reputatie als uitvinder heeft geleden", aldus Koh. Ook heeft Apple niet kunnen aantonen dat er minder iPhones en iPads zijn verkocht door de patentinbreuk door Samsung.

120 miljoen

Samsung moet Apple wel 120 miljoen dollar schadevergoeding betalen, bovenop de 890 miljoen dollar schadevergoeding van de vorige rechtszaak. Samsung is echter nog wel in beroep tegen de uitspraak van de eerste rechtszaak.

Apple en Samsung meldden eerder de patentzaken buiten de Verenigde Staten te beëindigen. Onder andere in Duitsland, Engeland en Nederland zijn alle openstaande rechtszaken geseponeerd.

Hoe de patentoorlog van Apple en Samsung met een sisser afloopt

Om welke patenten draaide de meest recente Apple vs. Samsung?