De iPhone 6 krijgt al een usb-kabel die op twee manieren in de usb-poort kan worden gestoken. De kabel heeft geen boven- en onderkant meer.

Dat valt op te maken uit diverse gelekte foto's en video's.

Vorige week publiceerde de organisatie achter usb nog een nieuwe standaard die het mogelijk maakt usb-kabels ook op z'n kop in een poort te steken. Bovendien wordt de usb-stekker volgens de nieuwe standaard kleiner zodat bijvoorbeeld laptops, smartphones en tablets dezelfde ingang krijgen.

Apple lijkt een eigen kabel te hebben ontworpen die naar verluidt al beschikbaar moet zijn in de iPhone 6. Volgens nieuwe Europese regels moet Apple in de toekomst ook gaan voldoen aan de usb-standaard, maar die was bij de productie en ontwikkeling van de iPhone 6 nog niet beschikbaar.

De lighting-connector, het gedeelte dat in de iPhone gaat, blijft hetzelfde en was al op twee manieren te gebruiken. Het usb-stuk dat in een pc of oplader gaat kan volgens de gelekte foto's en video ook op twee manieren worden gebruikt. Huidige usb-kabels kunnen slechts op één manier worden ingestoken.

De iPhone 6 wordt op 9 september naar verwachting aangekondigd en komt in twee grotere schermformaten beschikbaar. Ook zou het ontwerp dit jaar op de schop zijn genomen.

Dit is de nieuwe usb-standaard

Zo gaan de 4,7 en 5,5 inch iPhone 6 eruit zien