Vodafone test een nieuwe dienst waarbij klanten korting op hun abonnement krijgen als ze een teruggestuurd toestel afnemen.

Dat laat Vodafone weten aan NU.nl na berichtgeving van Androidplanet.nl. De pilot met de naam Vodafone Like New werd deze week gestart.

Klanten kunnen kiezen voor een normaal abonnement met het gebruikelijke toestel, maar als de telefoon ook beschikbaar is als gebruikt model kan daarvoor worden gekozen. Per maand wordt er dan vijf euro korting gegeven.

De toestellen die Vodafone aanbiedt zijn niet echt tweedehands producten. Het gaat om telefoons die binnen veertien dagen na de aankoop door een klant zijn teruggebracht. Bovendien mag er geen zichtbare schade aanwezig zijn.

De provider belooft dat het toestel in zijn geheel is nagekeken, getest en gereset. Bovendien krijgt de nieuwe klant twaalf maanden garantie op zijn of haar toestel.

Tijdens de test zijn alleen de Galaxy S5, iPhone 4S en iPhone 5S beschikbaar als Like New-toestel. Als de toestellen op zijn is de pilot afgelopen en zal Vodafone evalueren of er genoeg vraag naar is geweest. 

Bekijk meer nieuws over het aanbod en de abonnement van Vodafone