Het uiterlijk van de Samsung Galaxy Mega 2 is via enkele afbeeldingen uitgelekt. 

De afbeeldingen doken op in de database van het Chinese Telecommunications Equipment Certification Center, zo ontdekte PhoneArena.

Het ontwerp van de Galaxy Mega-opvolger komt grotendeels overeen met het eerste model, behalve dat de Mega 2 een neplederen achterkant lijkt te krijgen. Ook is de telefoon minder groot dan zijn voorganger: 5,98 inch ten opzichte van 6,3 inch.

De specificaties van de Mega 2 doken al eerder op via een benchmarktest, maar worden via de nieuwe vermelding grotendeels bevestigd. Het apparaat behoudt dezelfde resolutie als zijn voorganger: 720 x 1280. Verder heeft de telefoon een 64-bit Snapdragon-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz, t 2 gigabyte werkgeheugen en 8 gb interne opslagruimte.

De camera op de achterkant van de Mega 2 is 13 megapixel en de telefoon heeft op de voorkant een 5 megapixel camera. Wanneer de nieuwe smartphone officieel onthuld wordt, is nog niet bekend. Samsung heeft wel al een speciaal evenement aangekondigd voor 3 september, maar dan presenteert het bedrijf de Galaxy Note 4.

Review: 6,3 inch Galaxy Mega onhandig maar goed