Apple is begonnen met de massaproductie van een nieuwe iPad Air. Later wordt ook de productie van een nieuwe iPad Mini gestart.

Dat laten anonieme bronnen weten aan Bloomberg. Het persbureau beschikt doorgaans over goede bronnen rond het bedrijf.

Aangezien de nieuwe 9,7 inch iPad al in massaproductie is, zou de nieuwe tablet al aan het einde van het derde kwartaal (september) of begin volgend kwartaal (oktober) kunnen uitkomen.

De nieuwe iPad Mini wordt pas later in het jaar verwacht aangezien de productie van de kleine tablet op het punt staat te beginnen.

De nieuwe iPad Air krijgt een speciale anti-reflecterende coating over het scherm waardoor het display beter af te lezen zou zijn, aldus een van de bronnen. Over verdere details schrijft Bloomberg niet.

De nieuwe iPad-modellen zijn belangrijk voor Apple omdat het al twee kwartalen op rij minder iPads verkoopt dan een jaar geleden.

De bronnen van Bloomberg bevestigen nogmaals dat Apple een druk einde van het jaar krijgt met op 9 september naar verwachting de presentatie van de iPhone 6. Er zijn inmiddels al diverse beelden van de grotere iPhone uitgelekt.

Later worden ook nog een iWatch, met een focus op gezondheid, en dus nieuwe iPads verwacht. Ook een vernieuwde Mac-serie behoort nog tot de mogelijkheden.

Zo gaat de iPad Air 2 er naar verwachting uitzien

Acht redenen waarom de iPad-verkoop inzakt