Samsung heeft zijn eerste metalen smartphone, de Galaxy Alpha, getoond op een evenement in Rusland. Bovendien zijn de specificaties nu definitief gelekt.

Dat meldt Sammobile.

Er is vooralsnog niets duidelijk over een lanceringsdatum, maar er doen berichten de ronde dat Samsung de telefoon komende week zal onthullen in Rusland, waarna de telefoon medio september in de winkels zal verschijnen.

Er is dus al een eerste presentatie in Rusland geweest waarbij borden met 'Galaxy Alpha' te zien waren.

Eerder lekten al de specificaties van Samsungs nieuwe high-end smartphone. Die zijn nu definitief bevestigd na het opduiken van een foto van de specificatielijst tijdens wat ook een presentatie lijkt te zijn.

De Galaxy Alpha beschikt waarschijnlijk over een 4,7 inch super amoled-scherm met een resolutie van 1080 bij 720 pixels. Het toestel draait vermoedelijk op Android Kitkat 4.4 en beschikt over een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter.

Daarnaast heeft het toestel vermoedelijk een achtkernige Exynos-processor voor sommige markten, een 1860 mAh-accu, 2GB aan werkgeheugen, een 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 2,1-megapixelcamera aan de voorkant.

De metalen smartphone verschijnt waarschijnlijk in varianten met 32 en 64 GB aan opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is met een micro sd-kaartje.