Samsung valt iPhone 6 alvast aan in reclame

De iPhone 6 is nog niet bevestigd en komt waarschijnlijk pas uit in september, maar Samsung heeft besloten de nieuwe iPhone alvast aan te vallen in een nieuwe reclame.

In een video die Samsung maandagnacht (Nederlandse tijd) online heeft gezet wordt gesproken over het vermeende grotere scherm van de iPhone 6.

Volgens hardnekkige geruchten krijgt de iPhone 6 een 4,7 inch-scherm in plaats van het 4 inch-scherm in de iPhone 5S. Bovendien zou er een phabletvariant uitkomen met een 5,5 inch-scherm.

Apple hanteert sinds de iPhone 5 uit 2012 een 4 inch-schermformaat. De iPhone 4S (2011) en iPhone 4 (2010) hadden een 3,5 inch-display.

In de reclame toont Samsung een iPhone-bezitter die tegen iemand met een Galaxy S5 zegt dat de iPhone een groter scherm zal krijgen. "Is dat nog niet gebeurd dan?", vraagt de man met de Galaxy S5 verbaasd.

Samsung benadrukt vervolgens dat het grotere schermformaat waar iPhone-bezitters volgens het bedrijf al twee jaar op wachten allang beschikbaar is in de Galaxy S5. Waarom de S5 beter zal zijn dan de iPhone 6 durft Samsung in de reclame nog niet te zeggen.

De S5 van Samsung heeft een 5,1 inch-scherm. De iPhone 6 zal naar verwachting in september worden gepresenteerd en ligt misschien die maand nog in de winkels. 

Bekijk alle gelekte foto's en details van de iPhone 6

Lees onze review van de Galaxy S5

Lees meer over:
Tip de redactie