Samsung zou van plan zijn om volgende maand al een metalen smartphone aan te kondigen, die de concurrentie aan moet gaan met de iPhone 6, die vermoedelijk in september wordt aangekondigd.

De nieuwe telefoon heeft de codenaam Galaxy Alpha, stellen anonieme bronnen tegenover het Zuid-Koreaanse ETNews.

De Galaxy Alpha zou buiten het normale releaseschema van Samsung vallen. De fabrikant presenteert normaal gesproken een Galaxy S-telefoon in de eerste helft van het jaar en een Galaxy Note-telefoon in de tweede helft van het jaar.

Naar verwachting krijgt de Galaxy Alpha betere specificaties dan de Galaxy S5. Er gaan al enige tijd geruchten over een high-end toestel met de naam Galaxy F, die ook een metalen behuizing zou krijgen. Vermoedelijk is Alpha de interne benaming voor de Galaxy F.

Het toestel krijgt mogelijk een qhd-scherm, met een resolutie die nog hoger ligt dan bij full hd-schermen. Ook de processor, camera en het werkgeheugen krijgen mogelijk een upgrade.

ETNews schrijft ook dat LG een versie van de G3 (review) zal uitbrengen die overweg kan met lte advanced-netwerken. Verschillende Nederlandse providers beginnen dit jaar met de uitrol van zulke snellere '4G+'-netwerken. Het is onduidelijk of het toestel ook in dit land zal verschijnen.

Overzicht: foto's en geruchten over de Galaxy F