Het is steeds gebruikelijker om tijdens de vakantie naast te bellen en sms'en ook te internetten vanuit het buitenland. Met de zomervakantie voor de deur zetten wij het aanbod van de providers op een rij.

Naast de hieronder besproken bundels van providers zelf geldt er ook nog een maximumtarief voor bellen, sms'en en internetten binnen de EU vanuit de Europese Commissie. Dat tarief gaat elk jaar op 1 juli omlaag.

Vanaf 1 juli 2014 staan de maximumtarieven, zonder btw, op 20 cent voor een MB, 19 cent voor een minuut bellen en 6 cent voor een sms'je.

Lees ook: Vijf dingen die je moet weten over roaming

T-Mobile

T-Mobile biedt verschillende passen aan binnen het Travel & Surf-aanbod. De tarieven die hieronder staan gaan vanaf 1 juli in. Bij de L-bundel van T-Mobile kan je als je data op is, nog steeds zonder kosten internetten met een afgeknepen snelheid van 64 Kbps.

Zone1

Deze tarieven gelden in EU-landen en Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Kroatië. Zonder pas internetten kost 24 cent per MB.

Zone 2

Deze tarieven gelden in de rest van Europa en in Canada, Australië, Turkije, Marokko, Suriname, de Verenigde Staten en op Aruba en de Nederlandse Antillen. Zonder pas internetten kost 2,50 euro per MB.

Zone 3

Deze tarieven gelden in de rest van de wereld. Zonder pas internetten kost 5 euro per MB.

Buiten bundel: Vanaf 1 juli 2014 kost binnen de EU bij T-Mobile een minuut bellen 23 cent, een minuut gebeld worden 6 cent, een sms'je versturen 7 cent en een MB 24 cent.

Vodafone

Vodafone biedt slechts twee dagbundels aan voor binnnen en buiten Europa. Je krijgt per dag een vast tegoed en dat is die dag geldig. De bundel staat standaard aan voor abonnementen van na 6 januari 2014.

Andere klanten kunnen ALLES OP REIS of INTERNET WERELD AAN sms'en naar 4000 om de bundels te activeren en ALLES OP REIS UIT of INTERNET WERELD UIT om het aanbod weer uit te schakelen. Is de bundel ingeschakeld gaat hij automatisch lopen zodra bijvoorbeeld verbinding wordt gemaakt met het internet.

Alles-in-1 op reis is geldig in Albanië, Andorra, Australië, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer, Finland, Frankrijk, Griekenland, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Isle of Man, Italië, Japan, Jersye, Kroatië, Letland, Lichtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Internet op reis is te gebruiken in bijna elk gangbaar vakantieland. De totale lijst is hier te vinden.

Buiten bundel: Vanaf 1 juli 2014 kost binnen de EU een minuut bellen bij Vodafone 23 cent, een minuut gebeld worden 6 cent, een sms'je versturen 7 cent en een MB 24 cent.

KPN en Hi

Bij KPN worden dag- en maanbundels aangeboden voor binnen en buiten de EU. De bundels kunnen worden ingeschakeld door INTERNETDAGEU AAN, INTERNETMAANDEU AAN, INTERNETDAGWERELD AAN of INTERNETMAANDWERELD AAN te sms'en naar 1266. Uitschakelen gaat door dezelfde tekst met het woord UIT te sms'en.

Voor Hi, een dochterprovider van KPN, gelden onderstaande tarieven ook. Bij Hi kan je voor 9,95 euro per maand een bundel afsluiten met daarin 40 minuten bellen, 120 sms'jes versturen of 120 minuten gebeld worden.

De tarieven van de EU-bundels zijn alleen geldig in EU-landen en de wereldtarieven in alle andere landen.

Buiten bundel: Vanaf 1 juli 2014 kost binnen de EU bij KPN en Hi een minuut bellen 23 cent, een minuut gebeld worden 7 cent, een sms'je versturen 8 cent en een MB 25 cent.