Er zijn foto's uitgelekt van een nieuw high-end Blackberry-toestel met het bekende fysieke toetsenbord.

N4bb.com, dat vaker uitgelekte informatie over Blackberry in handen heeft, publiceert drie foto's van de nieuwe Blackberry Q30. Over het toestel gaan al langer geruchten maar duidelijke foto's doken nog niet eerder op.

De Q30 krijgt een fysiek toetsenbord en een scherm groter dan 4 inch. De resolutie komt uit op 1440 x 1440 pixels en het aantal pixel per inch op 480. De camera aan de achterkant beschikt over 13 megapixel en de accu over 3450 mAh. Het werkgeheugen komt uit op 3 GB en er zit een quadcore Snapdragon 800 in.

Deze specificaties wijzen op een high-end toestel. De behuizing lijkt dat te bevestigen. Volgens N4bb beschikt de Q30 over een stalen frame en zou de kunststof achterkant nog worden vervangen door glas.

Bijzonder is dat het toetsenbord aanrakingsgevoelig zou zijn, dus ook zonder de knoppen in te drukken. Dat betekent dat een woord kan worden geselecteerd door over de toetsen te slepen. Ook kan bij browsen door een pagina worden gescrolld via het toetsenbord.

Wanneer de Blackberry Q30 met codenaam Windermere moet verschijnen, is nog niet duidelijk. Er gingen eerder geruchten dat het noodlijdende Blackberry geen smartphones meer zou gaan maken, maar die berichten zijn tegengesproken. Wel is het onduidelijk of het bedrijf zich nog blijft richten op de consumentenmarkt of alleen op de zakelijke markt.

Bekijk de toestellen en ontwikkeling van Blackberry sinds 1999

Hoeveel toestellen verkoopt Blackberry nog?