Foto's tonen de vermeende Galaxy S5 Mini. Net als zijn voorgangers oogt ook dit toestel als een kleinere versie van het grote Galaxy S-toestel.

De foto's en specificaties kwamen via een anonieme tipgever bij Sammobile terecht.

De S5 Mini is wat uiterlijk betreft in lijn met de Galaxy S5: dezelfde plastic achterzijde met putjespatroon, afgeronde hoeken, hartslagsensor en vingerafdrukscaner in de thuisknop. Of de S5 Mini net als zijn grote broer waterdicht is, is door het ontbreken van een afdekklepje over de usb-ingang onduidelijk.

Net als bij vorige Galaxy S Mini-toestellen het geval was is ook de S5 Mini intern niet gelijk aan de grotere versie. De S5 Mini in kwestie zou een 4,5 inch super amoled-scherm met een 720p-resolutie hebben, tegenover het 5,1 inch full hd-scherm van de S5.

De S5 Mini zou verder een nog onaangekondigde 1,4 GHz quadcore Exynos-chip gebruiken, de S5 heeft een 2,5 GHz quadcore Snapdragon 801. De camera van de S5 Mini zou een 8 megapixel exemplaar zijn, met 1,2 megapixels voor. De batterijcapaciteit wordt niet genoemd, wel is te zien dat die net als bij andere Samsung-toestellen verwisselbaar is. De specificaties komen overeen met eerder uitgelekte informatie over de S5 Mini.

Samsung brengt vaak varianten op zijn high-end vlaggenschiptelefoon uit. Zo werd vandaag de Galaxy S5 Active aangekondigd, een beschermde variant van de S5 die tegen een stootje zou moeten kunnen. Ook verscheen de Galaxy K Zoom, de opvolger van cameratelefoon Galaxy S4 Zoom.

Galaxy S5: Samsung laat concurrentie dichterbij komen

Vergelijking: HTC One M8, Galaxy S5 of Xperia Z2?